Tunca Nehri 7 yıl aradan sonra tekrar dondu

Tunca Nehri 7 yıl aradan sonra tekrar dondu

Edirne’de gece hava sıcaklığı -10 dereceye kadar düşünce, Tunca Nehri’nin bazı bölümleri, 7 yıl aradan sonra ilk kez buz tuttu.

Edirne’de iki gündür etkili olan kar yağışı yerini soğuk havaya bıraktı. Özellikle gece saatlerinde hava sıcaklığının -10 derecelere ulaştığı bölgelerde don ve buzlanma olayları gerçekleşti. Tunca Nehri'nin büyük bir bölümünde kalın bir buz tabakası ile kaplandı.

Tunca Nehri kenarında bulunan işletmede çalışan Abdülhakim Kızmaz, en son 7 yıl önce kentte yaşanan kar yağışı ve don olaylarında Tunca Nehri’nin buz tuttuğunu hatırlatarak, “7 seneden beri Tunca Nehri ilk defa donuyor. En son 7 sene önce donmuştu. Uzun zamandır bölge kar görmemiştik Edirne’de, soğuk ve kar Tunca Nehri’ni dondurdu” dedi.

Öte yandan, Edirne Belediyesi ekiplerince okulların tatil olduğu kentin ana ve ara arterler caddelerinde kar ve buz temizleme çalışmaları devam ederken, vatandaşlara toplu taşıma araçlarını kullanmaları konularında uyarılarda bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.