‘TSK’dan Kürt koridoruna operasyon hazırlığı, ilk hedef Tel Abyad’ iddiası

‘TSK’dan Kürt koridoruna operasyon hazırlığı, ilk hedef Tel Abyad’ iddiası

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan ‘Fırat Kalkanı’nın devamı’na ilişkin yeni bir iddia Karar gazetesinden geldi.

YÜKSEKOVA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 3 Nisan’da Trabzon’daki konuşmasında “Fırat Kalkanı Harekatı'nın birinci etabı bitti, yeni harekatların hazırlıklarını yapıyoruz” demesinin ardından, yeni operasyonun ne zaman başlayacağı ve hangi bölgeye yönelik olacağına ilişkin iddialar gündeme gelmeye devam ediyor.

‘AKÇAKALE’DEN TEL ABYAD’A, ORADAN KOBANİ’YE UZACAK BİR OPERASYON’

Karar gazetesinden Hilal Öztürk imzalı habere göre, TSK, söz konusu harekat için bölgedeki birliklerine ‘bir ay içinde başlayacak şekilde hazırlık yapılması’ talimatı verdi. Harekatın Türkiye sınırından başlayacağı ve ‘Kürt koridoru’nun hedef alınacağını iddia eden gazete, öncelikle Akçakale üzerinden PYD kontrolündeki Tel Abyad’a operasyon düzenleneceğini yazdı.

Bölgedeki kaynakların operasyonun güvenliği nedeniyle daha fazla bilgi vermekten kaçındığının ifade edildiği haber, şöyle devam etti: “Bölgedeki askeri kaynaklar, operasyon güvenliği nedeniyle stratejisi ve detaylarıyla ilgili ayrıntılı bilgi vermekten kaçınırken, PYD/YPG’nin oluşturmaya çalıştığı koridoru kapsayan geniş bir hatta ilerleneceği belirtildi. Kürt koridorunun Türkiye sınırından başlayarak bölünmesi ve terör örgütü YPG/PYD’nin bu bölgeden temizlenmesinin hedeflendiği ifade edildi. Mümbiç’in de hedef alanı içinde olduğu kaydedilirken Türk birliklerinin Akçakale’den Tel Abyad’a oradan Kobine’ye uzacak bir operasyonla ilerleyeceği öğrenildi.”

‘KÜRT KORİDORU BÖLÜNEREK KANTONLAR BİRBİRİNDEN AYRILACAK’

Harekatın amacının ‘Kürt koridorunun bölünerek kantonların birbirinden ayrılması’ olduğu da iddia edildi. Gazete, ‘işlemin tamamlanmasının’ ardından buradan göçe zorlanan yerel halkın yeniden bölgeye yerleştirileceğini belirtti.

Türkiye’nin El Bab’dan sonraki hedefi Membiç’i olarak açıkladığının hatırlatıldığı haberde, “Türkiye sınırlarında PYD/YPG varlığına izin vermeyeceğini ve bu konudaki kararlılığını, hem ABD hem de Rusya bildirdi. Operasyonu ABD veya Rusya ile karşı karşıya gelmeden gerçekleştirebilmek için farklı harekat stratejileri geliştirildi. Birden fazla nokta ve planla hazırlanan operasyon referandum sonrasına ertelendi” ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.