TSK: Mare-Azez koridoru yeniden açıldı

TSK: Mare-Azez koridoru yeniden açıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye’nin kuzeyinden Türkiye’ye atış hazırlığında olduğu belirlenen IŞİD hedeflerine koalisyon güçleriyle birlikte düzenlenen operasyonda 18 IŞİD’linin öldüğünü, Mare’den Azez’e kadar olan koridorun da yeniden açıldığını belirtti

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye’nin kuzeyinden Türkiye’ye atış hazırlığında olduğu belirlenen IŞİD hedeflerine koalisyon güçleriyle birlikte operasyon düzenlendiğini açıkladı.

 

TSK’dan yapılan açıklama şöyle:

“Suriye’nin kuzeyinden Türkiye’ye atış hazırlığında olduğu belirlenen terör örgütü DAEŞ’a ait hedeflerin Fırtına obüsleri ve koalisyon güçlerine bağlı savaş uçaklarınca vurulması sonucu ilk belirlemelere göre 18 terörist etkisiz hale getirildi.

“Söz konusu harekatın yanı sıra muhaliflerin de saldırıları sonucu 8 köy kontrol altına alınarak Mare’den Azez’e kadar olan koridor yeniden açıldı.”

IŞİD, dün Suriye’nin Türkiye sınırına yakın Azez kentinin güneyinde yer alan Mare kasabasının çevresindeki köylerden çekilmişti. Böylece, Kilis’e 27 km uzaklıktaki Mare’deki IŞID kuşatması kırılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.