Trump'tan Merkel'e: Büyük hata yaptın!

Trump'tan Merkel'e: Büyük hata yaptın!

Trump, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in göçmenlere 'açık kapı' politikasıyla 'korkunç bir hata yaptığını' savundu.

ABD’nin yeni başkanı seçilen Donald Trump, görevi devralmasına dört gün kala Avrupa basınına özel ilk söyleşilerini verdi. İngiliz gazetesi The Times ile Alman gazetesi Bild’e konuşan Trump, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Türkiye’yle anlaşmaya dayanan göçmen politikasını eleştirdi. Trump, Merkel’in açık kapı politikasının ‘korkunç bir hata‘ olduğunu ve Almanya’nın bunun bedelini ödeyeceğini savundu.

Trump Bild’le söyleşisinde, Almanya Başbakanı’na ‘büyük saygı’ duyduğunu söyleyip “Merkel açık ara en önemli Avrupalı lider” dese de, şöyle devam etti: “Son derece korkunç bir hata yaptığını düşünüyorum, o da bütün o yasadışı göçmenleri ülkeye almaktı” dedi.

Trump, İngiltere’de AB’den ayrılma kararıyla sonuçlanan referandumu da göçmen politikalarına bağlayarak, “Eğer AB ülkeleri bütün o sığınmacıları ve onlarla beraber gelen sorunları almak zorunda kalmasaydı, Brexit de yaşanmazdı” ifadesini kullandı. Donald Trump, Brexit’in İngiltere için ‘harika bir şey olacağını’ da savundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.