Trump'ın oğlu sığınmacıları bonbon şekerlerine benzetti

Trump'ın oğlu sığınmacıları bonbon şekerlerine benzetti

ABD'nin Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'ın oğlu Donald Trump Jr. Suriyeli sığınmacıları aralarında zehirlilerin de bulunduğu bonbon şekerlerine benzetince sosyal medyadan tepki yağdı.

Donald Trump'ın kendisin gibi işadamı olan oğlu Donald Trump Jr, babasının seçim kampanyasını destek vermek adına Twitter hesabından Suriyeli sığınmacıları aşağılayan bir paylaşımda bulundu.

Babasının yürüttüğü sığınmacı karşıtı politikaya tam destek veren Jr, babasının kampanya etiketi olan #Trump2016 ve kampanya logosuyla birlikte "Bir kase Skittles'ım (bonbon şekeri markası) olsa ve size bunlardan sadece üç tanesinin zehirli olduğunu söylesem yine de bir avuç dolusu alıp yer miydiniz? İşte bu bizim Suriyeli sığınmacı problemimiz budur" şeklinde tweet atınca sosyal medya yıkıldı.

Pek çok Twitter kullanıcısı Trump Jr'ı bu sözlerle on binlerce insanın yaşamını yitirmesine neden olan krizi alaya almakla ve ırkçılık yapmakla suçladı. Pek çok kişi sığınmacı fotoğrafları kullanarak 'Sığınmacılar bonbon şekeri değildir. Onlar insandır' minvalinde paylaşımlarda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.