Trump'ın 'domuz kanlı' Barselona tweet'ine tepki

Trump'ın 'domuz kanlı' Barselona tweet'ine tepki

ABD Başkanı Trump, Barselona'daki terör saldırısından sonra attığı ırkçı tweet nedeniyle tepki çekti.

ABD Başkanı Donald Trump, tam da ülkesindeki ırkçıları savunduğu için tepki çektiği bir dönemde, İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenen terör saldırısı hakkında ‘domuz kanı’na atıfta bulunan bir tweet attı.

Trump’ın tweet’i sosyal medyada başta Müslümanlar olmak üzere çok sayıda kullanıcının tepkisini çekti.

Trump paylaştığı mesajda, 20’inci yüzyılın başında Filipinler’in Moro bölgesinde isyan eden Müslümanları domuz kanına batırılmış kurşunlarla öldürdüğü ve domuzlarla birlikte gömdürdüğü rivayet edilen General John Pershing’in adını andı. ABD Başkanı, “Amerikalı General Pershing’in yakalanan teröristlere ne yaptığını inceleyin. Sonraki 35 yıl boyu radikal İslami terör diye bir şey kalmamıştı” mesajını paylaştı.

Tarihçiler Pershing’le ilgili domuz kanı iddialarını yalanlarken, ABD Başkanı’nın tarihsel doğruluğu tartışmalı olan bu rivayeti resmi Twitter hesabından dile getirmesi tepki çekti. Twitter’da çok sayıda kullanıcı Trump’ı ırkçılıkla suçladı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.