Trump'ın damadına soruşturma

Trump'ın damadına soruşturma

ABD'de Rusya'nın başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddiasına dair FBI soruşturmasında, Başkan Trump'ın damadı Kushner'ın 'odak noktası' olduğu belirtildi.

ABD’de Başkan Donald Trump’ın seçim kampanyası ekibinin Rusya’yla ilişkileri hakkındaki soruşturma, başkanın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner’a uzandı. Washington Post’un haberine göre, FBI şu an, Kushner’ın kampanya sürecinde Rusya’nın Washington Büyükelçisi Sergei Kislyak ve Rus banker Sergei Gorkov’la yaptığı görüşmelere odaklanmış durumda. Buna göre müfettişler Kushner’in ‘önemli bilgilere sahip olabileceğini’ düşünüyor.

NBC’ye konuşan ancak ismi verilmeyen yetkililer, müfettişlerin Kushner’e yönelik bir suçlamada bulunma amacının olmadığını belirtti. Avukatı Jamie Gorelick ise Kushner’in bu görüşmelerle ilgili her türlü bilgiyi ABD Kongresi’yle paylaşmaya hazır olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump ise Rusya’nın başkanlık seçimine olası müdahalesine ve Trump’ın kampanya ekibiyle bağlantı kurduğuna dair iddiaları yalanlıyor. Trump geçen hafta Twitter’da paylaştığı mesajlarda “Bu (özel savcı ataması) kararı saygıyla karşılıyorum ama tüm bu olanlar bir cadı avına dönüştü. Ben ve seçim kampanyamda çalışanlar (Rusya ile) gizli bir anlaşma yapmadı. Kendi adıma konuşursam, Ruslarla sıfır.” yazmıştı.

Eski FBI başkanlarından Robert Mueller, Rusya’nın başkanlık seçimlerine müdahalesi iddialarıyla ilgili soruşturmanın başına dışarıdan özel savcı olarak getirilmişti.

Trump ay başında, yönetiminde yer almış bazı isimlerin Rusya bağlantıları ile iglili iddiaları soruşturan Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) Başkanı James Comey’i görevden almıştı. Moskova da ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiğine yönelik iddialara karşı çıkıyor. (Kaynak: BBC Türkçe)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.