Trump'a bir tek o 'evet' dedi

Trump'a bir tek o 'evet' dedi

ABD'de Ulusal Güvenlik Danışmalığı görevinden istifa eden Michael Flynn'ın yerine korgeneral HR McMaster atandı. McMaster, daha önce ABD'nin Irak işgalinde çeşitli görevlerde bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, geçen hafta Ulusal Güvenlik Danışmalığı görevinden istifa eden Michael Flynn’ın yerine atadığı isim belli oldu. Göreve ABD ordusunda korgeneral Herbert Raymond McMaster getirildi.

‘ORDUDA HERKES SEVİYOR’

Florida’da bulunan malikanesi Mar-a-Lago’da atamayı duyuran Trump, McMaster hakkında “Çok yetenekli ve tecrübeli.Ordudaki herkes tarafından büyük saygı duyulan bir kişi” dedi. McMaster’dan önceki Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, göreve gelmeden önce Rusya’nın ABD Büyükelçisi ile konuştuğu konular hakkında ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’e doğru bilgi vermediği iddiaları gerekçesiyle istifa etti. Flynn görevde yalnızca üç hafta üç gün kalabildi.

İSTİFA, RET, ARDINDAN KABUL

Fylnn’ın istifasından sonra Ulusal Güvenlik Danışmanı arayan ABD Başkanı Donald Trump, teklif götürdüğü eski komandodan olumsuz yanıt aldı. Emekli Amiral Robert Harward, ‘Kişisel nedenlerle görevi kabul edemeyeceğini’ açıkladı.

Görevini kabul eden McMaster, Donald Trump’a teşekkür etti, “Ulusumuza hizmet etmeye devam edebildiğim için çok mutluyum, bu bir ayrıcalık. Amerikan halkının çıkarlarını korumak için Ulusal Güvenlik ekibine katılmayı dört gözle bekliyorum” dedi.

‘TRUMP’IN KARARINA KEFİLİM’

Cumhuriyetçilerin senatörü John McCain kararı, ‘harika’ olarak değerlendirdi, “Trump’a bu kararına rahatlıkla kefil olurum” dedi. Karara bir olumlu tepki de Demokratlardan geldi. Obama yönetiminde Moskova elçiliği yapmış Michael McFaul, “Mükemmel bir karar, McMaster ‘patronunu’ sorgulamaktan korkmayacaktır” sözleriyle desteğini belirtti.

McMaster, Soğuk Savaş sonrasında şekillenen Amerikan ordusunun en yetkin isimlerinden. Zira Körfez Savaşı, Irak işgali, Afganistan Savaşı gibi Amerikan ordusunun sınır ötesi harekatlarında önemli görevler aldı. 54 yaşındaki Korgeneral, ABD’nin Irak işgali sırasında özellikle Tel Afer kentindeki güçlerin komutasına sahipti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.