Trump tankları sokağa indirdi

Trump tankları sokağa indirdi

ABD Başkanı Trump, Bağımsızlık Günü kutlamalarında bir ilke imza atacak: Başkent Washington sokaklarında tanklar gezecek.

ABD Başkanı Donald Trump’ın 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamalarında bir ilk olarak tankları askeri törenle sokağa indirme kararı tartışılıyor. Amerikan ordusu başkent Washington DC’de yaşayanlara, ‘sokakta tank görürseniz panik yapmayın’ uyarısında bulundu. Albay Sunset Belinsky, “Vatandaşlar bu araçların mahallelerinden geçtiğini görecek ama panik olmamalılar” dedi.

ZIRHLI ARAÇ, TANK VE ASKERİ JET…

Trump’ın kararıyla, bugün yapılacak 4 Temmuz kutlamalarında iki zırhlı araç ve iki M1A1 Abrams tankı Amerikan başkentinin sokaklarına inecek. Aynı zamanda askeri bir jet de Washington semalarında uçuş yapacak. Tüm bunlara, gösterişli bir havai fişek şovu ve Trump’ın ulusa sesleniş eşlik edecek.

FRANSA’DA GÖRÜP BEĞENMİŞTİ

Trump’ın ‘Amerika’ya selam’ adını verdiği ve Twitter’dan “Hayatınızın gösterisi olacak” diye sözünü ettiği etkinlik için yaklaşık 2.5 milyon dolar harcanması bekleniyor.

YAĞMUR TEHDİDİ

Bununla birlikte, Trump’ın geçen sene Fransa’daki Bastille Günü kutlamalarında görüp gösterişi nedeniyle beğendiği ve Amerikan geleneklerine aykırı biçimde ‘ithal ettiği’ bu kutlama tarzı, hava durumunun tehdidi altında. Zira bugün Washington’da gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

DEMOKRATLAR TEPKİLİ

Demokratlar ise Trump’ı, bağımsızlık gününü 2020 seçim kampanyasına alet ederek siyasileştirmekle ve militarize etmekle suçluyor. Trump’ın, bir zamanlar Martin Luther King’in ‘Bir hayalim var’ konuşmasını yaptığı Lincoln Anıtı’ndan vatanseverlik kisvesi altında böylesi askeri görünümlü bir siyasi şov yapmaya kalkışması tepki çekmiş durumda.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.