Trump: Rusya'dan yardım istemem iğneleme amaçlıydı

Trump: Rusya'dan yardım istemem iğneleme amaçlıydı

Clinton'ın dışişleri bakanlığı dönemine ait kayıp 30 bin e-postayı bulması için Rus bilgisayar korsanlarından yardım isteyen Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Donald Trump, bunu "iğneleme" amaçlı olarak söylediğini öne sürdü.

Clinton hakkında dışişleri bakanı olduğu 2009-2013 yılları arasında, kişisel e-posta hesabı üzerinden devlete ait gizli bilgiler içeren yazışmalar yaptığı iddiaları üzerine geçen yıl soruşturma başlatılmıştı.

Clinton, soruşturmada 30 bin kadar e-posta kişisel bilgiler içerdiğini söyleyerek teslim etmemişti.

Donald Trump, Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında bu e-postalara gönderme yaparak, "Rusya, eğer beni duyuyorsan umarım kayıp 30.000 elektronik postayı bulursun" dedi.

Trump daha sonra Twitter mesajında "Bu e-postaları bulanların Amerikam Federal Soruşturma Bürosu FBI'ya teslim etmesini' istemişti.

Donald Trump'ın ülkede çok tartışılan bu sözlerine, Clinton'ın danışmanlarından Jake Sullivan "Bu bir merak meselesi veya siyasi mesele olmaktan çıkıp ulusal güvenlik meselesi haline geldi" diyerek tepki göstermişti.

Donald Trump, bugün Fox TV'de katıldığı bir programda, "Rusya'dan yardım talebim tabii ki iğneleme amaçlıydı. Asıl sorun bu elektronik postaların içeriğinde" dedi.

Rusya'dan adının karıştığı bu siyasi tartışmaya dair ilk açıklama Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov'dan geldi.

"Bu aptallık sınırında bir saçmalık" diyen sözcü, yaşananları, ABD'de seçim kampanyalarında "Rusya karşıtlığının kullanılmasına bir örnek olarak" yorumladı.

Peskov, "Bu bizim değil Amerika'nın baş ağrısıdır. Biz başkalarının işine burnumuzu sokmayız. Başkalarının da bizim işlerimize burunlarını sokmasını istemeyiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.