Trump: Obama dönemi bir felaketti

Trump: Obama dönemi bir felaketti

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin Başkan Adayı Donald Trump, Başkan Barack Obama'nın kendisi için söylediği "Başkan olmaya uygun değil" sözlerine, "Obama'nın Beyaz Saray dönemi bir felaketti" diyerek yanıt verdi.

Fox Televizyonuna konuşan Trump Obamaa için "Zayıftı ve etkisizdi" dedi. Trump ayrıca Obama'nın Rusya'yla yaşanan Ukrayna krizini ele alış biçimiyle alay etti. Trump "Obama belki de ülkemizin tarihindeki en kötü başkandı" dedi.

Trump, Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesine verdiği destek nedeniyle daha öcne kınanmıştı. Ancak Trump "Dış politika konusunda Obama'nın bildiğinden çok daha fazlasını biliyorum. Ukrayna'ya bakın. Ukrayna'dan ve Rusya'ya ne kadar sert çıktığından bahsediyor. Bu arada Kırım'ı aldılar" dedi.

Obama ve bir dönem Dışişleri Bakanlığı yapan rakibi Hillary Clinton'ın Ortadoğuyu "istikrarsızlaştırdığını" söyleyen Trump Clinton'ın özel bir e-posta sunucusu kullanarak "ülkeyi riske attığını" savundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.