Trump: Kuzey Kore'yi tamamen yok ederiz

Trump: Kuzey Kore'yi tamamen yok ederiz

ABD Başkanı Donald Trump, ilk kez Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na sesleniyor. Trump, merakla beklenen konuşmasında Kuzey Kore ve İran'a sert eleştiriler yöneltti.

ABD Başkanı Donald Trump, ilk kez Birleşmiş Milletler (BM) kürsüsüne çıktı. BM Genel Kurulu’nda dünya liderlerine seslenen Trump, ABD’nin tehdit edilmesi halinde Kuzey Kore’yi ‘tamamen yok etmek’ten başka seçeneği kalmayacağını söyledi.

Trump, tüm dünyanın Kuzey Kore’nin yönelttiği nükleer tehdide maruz kaldığını söyledi. Trump, “Geri adım atmazsa, Kuzey Kore’yi tamamen yok etmekten başka çaremiz kalmaz” dedi.

TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR

Donald Trump, konuşmasında Türkiye’nin de adını andı. Trump, mülteci krizi konusundaki çabaları Türkiye, Ürdün ve Lübnan’a teşekkür etti.

‘İRAN’LA ANLAŞMA UTANÇ’

ABD Başkanı, İran’la nükleer anlaşmayı da eleştirdi. Trump, anlaşmanın ABD açısından ‘bir utanç’ olduğunu savundu. Trump, “İran, Hizbullah ve diğer terör rejimlerini destekliyor. İsrail ve diğer komşularını tehdit ediyor. İran anlaşması ABD tarihindeki en tek taraflı anlaşmalardan biriydi. Bu, ABD için utanç kaynağıdır. Biz böyle bir anlaşmaya taraf olamayız. Tüm dünya, İran’a karşı bir araya gelmeli” dedi.

‘İSLAMİ TERÖR’ DEDİ

ABD Başkanı, çokça eleştirilen ‘radikal İslami terör’ ifadesini de kullandı. Trump, “Radikal İslami terörü durduracağız, ülkemize zarar vermelerine izin veremeyiz. Bu terörü yayılmasını sağlayan finans gruplarını ve bunlara destek olan devletleri dışlamalıyız” dedi.

‘ÖNCE AMERİKA’ VURGUSU

Trump’ın konuşmasının başında, BM kürsüsünden ‘ABD’nin çıkarlarını savunma’ vurgusu yapması dikkat çekti. “Ulus devlet halkların hayatlarını daha iyi kılmanın en iyi aracı olmaya devam ediyor” diyen ABD Başkanı, “Bütün ulusların kendi halklarının çıkarlarına ve diğer egemen ulusların haklarına saygı duymasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Diğer ulusların ABD’yle yaptığı anlaşmalardan artık haksız yere faydalanamayacağını’ söyleyen Trump, “Vatandaşlarımız özgürlüğümüzü savunmak için çok büyük bir bedel ödedi. Aynı zamanda bu ülkede temsil edilen diğer ülkeleri korumak için de bedel ödedi” dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.