Trump: Kim Jong-un ilk kez böyle sınanacak

Trump: Kim Jong-un ilk kez böyle sınanacak

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore liderinin sözlerini yanıtladı. Trump, kendisi için 'bunak' diyen Kim Jong-un'a, "Deli adamı daha önce hiç görmediği bir şekilde teste tabi tutacağız" dedi.

Kuzey Kore’yle ABD arasındaki gerilim, ABD Başkanı Donald Trump’ın tartışma yaratan Birleşmiş Milletler (BM) konuşmasının ardından tırmanmakta. Trump, Kuzey Kore liderini, daha önceden hiç görmediği kadar ciddi bir teste tabi tutulacağını söyledi.

Donald Trump’ın BM kürsüsünde söylediği ‘Kuzey Koreyi tamamen yok ederiz’ sözlerini Kim Jong-un,”Akli dengesi bozuk bunak ABD’liyi kesinlikle ateşle terbiye edeceğim” sözleriyle yanıtladı. Kuzey Kore liderinin açıklamalarının ardından Trump, Twitter hesabı üzerinden ‘deli adam Kim Jong-un’un daha önceden hiç görmediği şekilde bir teste tabi tutulacağını’ belirtti.

KARŞILIKLI TIRMANAN GERİLİM

Kore yarımadasında kriz, Trump’ın ABD başkanlık koltuğuna oturmasıyla birlikte derinleşmekte. Sınırda ABD destekli Güney Kore askeri tatbikatına, Kuzey Kore balistik füze denemeleriyle yanıt vermekte. Taraflar arasındaki gerginlik, Kuzey Kore’nin Japonya üzerinden geçerek fırlattığı füze denemesiyle doruk noktasına ulaştı. Bu olayın ardından ABD ordusu bölgeye olan askeri desteğini arttırdığı göze çarpıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.