Trump İran kararını verdi ama söylemiyor!

Trump İran kararını verdi ama söylemiyor!

Donald Trump'ın Beyaz Saray'a gelmesi sonrası Washington-Tahran hattı yeniden geriliyor. ABD Başkanı, İran'la nükleer anlaşma konusunda kararını verdiğini söyledi.

Beyaz Saray’a geldiği günden bu yana İran’la ‘tarihi’ addedilen nükleer anlaşmayı eleştiren Donald Trump, bu konuda kararını verdiğini açıkladı. Ancak Trump, kararının ne olduğunu söylemedi.

Trump, dün BM Genel Kurulu’ndaki konuşmasında anlaşmayı ‘utanç kaynağı’ olarak niteledikten sonra, bugün ABD’nin anlaşmadan çekilip çekilmeyeceği konusunda gazetecilerin ısrarlı sorularıyla karşılaştı. ABD Başkanı üst üste gelen sorular üzerine “Kararımı verdim” dedi. Bu cümleyi üç defa tekrarlamasından sonra gelen “Karar ne?” sorusuna ise gülümseyerek “Size haber veririm” demekle yetindi.

İRAN: HER SENARYOYA HAZIRIZ

İranlı bir yetkiliyse, Reuters ajansının Trump’ın sözleriyle ilgili sorusuna “Her senaryoya hazırız” yanıtını verdi. Yetkili, gerekli görülmesi halinde İran’ın askıya aldığı bütün nükleer faaliyetlerini yeniden başlatabileceğini söyledi.

Amerikan yasalarına göre, Trump’ın başkan olarak ekim ayında İran 2015 tarihli anlaşmaya uyduğunu beyan etmesi gerekiyor. Eğer Trump bunu yapmazsa, Kongre 60 gün içinde İran’a yeniden yaptırım uygulayıp uygulamama konusunda bir karar almak zorunda kalacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.