'Trump, Irak'ı yasaklı ülkeler listesinden çıkaracak'

'Trump, Irak'ı yasaklı ülkeler listesinden çıkaracak'

Donald Trump'ın vize yasağı uygulamasını revize edeceği söyleniyor. İddiaya göre Trump Irak'a yönelik vize yasağını kaldıracak.

ABD Başkanı Donald Trump’ın bugün imzalaması beklenen yeni vize düzenlemesiyle ilgili ortaya atılan iddiaya göre Irak yasaklı ülkeler listesinden çıkarılacak.

Associated Press’in haberine göre ABD’li yetkililer, Trump’ın daha önce imzaladığı kararnamede geçici seyahat yasağı koyulan yedi ülke içinde yer alan Irak’ın yeni listede yer almayacağını söyledi.Dört ayrı yetkiliye dayandırılan habere göre, Trump yönetiminin aldığı kararda Pentagon ve ABD Dışişleri Bakanlığı’nın telkinleri etkili oldu. Beyaz Saray’a, Irak’ın IŞİD’le ile mücadelede önemli bir rol oynadığını hatırlatan bu iki kurum, yasak kararının tekrar değerlendirilmesini talep etti.

Trump’ın 27 Ocak’ta imzaladığı ilk kararname, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan yedi ülke (Irak, İran, Suriye, Libya, Somali, Sudan ve Yemen) vatandaşlarına üç ay süresince ABD kapılarını kapatıyordu. Kararname, ABD’deki federal mahkemelerce askıya alınmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.