Trump İngiltere'nin altını üstüne getirdi!

Trump İngiltere'nin altını üstüne getirdi!

ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere ziyaretinde Başbakan Theresa May'e yönelik eleştirileriyle şaşkınlık yarattı. Trump, May'in Brexit müzakerelerindeki pozisyonunu beğenmediğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, NATO zirvesinde savunma harcamaları nedeniyle kriz çıkarmasının ardından gittiği İngiltere’de de hızını alamadı. İngiltere Başbakanı Theresa May’in Avrupa Birliği ile Brexit müzakerelerini yerin dibine sokarken, geçen hafta istifa eden eski dışişleri bakanı Boris Johnson’ın da ‘harika bir başbakan olacağını’ söyledi.

Trump, May ve Kraliçe Elizabeth ile biraraya gelmesinden hemen önce bulvar gazetesi The Sun’la söyleşisinde, ‘Londra’nın Brexit için hazırladığı yol haritasının ABD ile İngiltere arasında planlanan serbest ticaret anlaşmasının da sonunu getirebileceğini’ söyledi. Trump, May’in planını ‘çok talihsiz’ diye niteledi; “Ben olsam çok daha farklı bir anlaşma yapardım. Theresa May’e nasıl yapması gerektiğini söyledim ama beni dinlemedi” dedi.

JOHNSON’A ‘ÖVGÜ’

ABD Başkanı, geçen hafta Brexit müzakerelerinde May’le yaşadığı anlaşmazlık sonucu istifa eden eski dışişleri bakanı Boris Johnson’ı da “Harika bir başbakan olur” diyerek övdü.

Bir ABD başkanının, ülkesinin geleneksel müttefiki İngiltere’nin görevdeki başbakanına, hem de İngiltere topraklarındayken böylesine sert eleştiriler getirmesi ülkede şaşkınlık yarattı. May’in ofisinden Trump’ın bu sözlerine dair henüz açıklama gelmiş değil.

BELEDİYE BAŞKANIYLA DA POLEMİK ÇIKARDI

Göreve geldiğinden beri göçmen karşıtı tavrıyla tepki çeken Trump, Londra Belediye Başkanı Sadık Khan’la da bir tartışma çıakrdı. Trump The Sun’la söyleşisinde Khan için “Bence terörizm konusunda çok kötü bir iş çıkardı” dedi; Londra’ya göçmenlerle çok fazla suç geldiğini savundu. Khan ise bu sabah BBC Radyosu’na demecinde Trump’ın sözlerini ‘mantık dışı’ diye niteledi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.