Trump: Enkaz devraldım, fabrikalar açacağım

Trump: Enkaz devraldım, fabrikalar açacağım

ABD Başkanı Donald Trump göreve gelişinin birinci ayında Florida'da 9 bin kişiye seslendi. Enkaz devraldıklarını vurgulayan Trump gene medyaya çattı.

ABD başkanı Donald Trump ilk bir ayın ardından Florida eyaletinde gerçekleştirdiği mitingde gene medya kuruluşlarına yüklendi. Yaklaşık olarak 9 bin kişilik bir kalabalığa seslenen Trump, “Sizin gündeminiz ayrı, halkın gündemi ayrı” dedi. Gündemde ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn’in bir skandalı yüzünden istifa etmiş olması, iç çatışma, kargaşa ve kaos vardı ama Trump Beyaz Saray’da her şeyin pürüzsüz bir şekilde ilerlediğini söylüyordu.

The Guardian’ın haberine göre seçimler bitmişti ama kampanya devam ediyordu. Bunu zaten Trump da söylüyordu. Donald Trump konuşmasında Amerika’yı tekrar büyük yapmanın başlı başına bir kampanya olduğunu savundu. Trump’ın konuşmasında birçok konuda yanlış bilgi de verdiği dikkat çekti.

Trump, Medyayla savaşlar tarihinin öncüsü olarak kurucu babalar arasında sayılan Thomas Jefferson ve Abraham Lincoln’la berabe ABD’nin yedinci başkanı Andrew Jackson’ın adını andı.  Her üçü de basınla bol ol kavga ediyordu ama Lincoln muhabirlere yönelik dostane tavrıyla bilinirdi. Jefferson ise hükümetsiz gazeteler veya gazetesiz hükümetler arasında bir tercih yapması gerektiğinde hükümetsiz gazeteleri tercih edeceğini belirtmişti.

“ENKAZ DEVRALDIK”

Konuşmasında enkaz devraldıklarını iddia eden Donald Trump, Arizona’da 3 bin kişiye yeni istihdam olanağı sağlayacak olan bir fabrika açacağını söyledi. Halbuki söz konusu fabrikanın temelleri 2011 yılında Obama tarafından atılmıştı. Miting Amerika’yı tekrar büyük yapma yeminiyle bitti. müzik olarak fonda Rolling Stones’un You Can’t Always Get What You Want (Her İstediğini Alamazsın) adlı parçası çalıyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.