Trump: Dünya güçlü bir ABD'nin yükselişine tanık oluyor

Trump: Dünya güçlü bir ABD'nin yükselişine tanık oluyor

İsviçre’nin Davos kasabasında gerçekleşen 48’inci Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) son gününde ABD Başkanı Donald Trump, konuşma yaptı.

WEF Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Klaus Schwab, forumun son gününde konuşmacı olarak ABD Başkanı Donald Trump’ın sunumunu kısa bir konuşma ile yaptı. Schwab’ın sunumunda, Trump’ın “önyargılı yanlış anlaşılmalara maruz kaldığını” söylemesi katılımcılar tarafından tepkiyle karşılandı.

‘BENİM İÇİN HER ZAMAN ÖNCE ABD GELİR’

ABD ekonomisinin büyümeye devam ettiğini söyleyen Trump, “Dünya güçlü ve refah içinde bir ABD’nin yükselişine tanık oluyor. ABD iş dünyasına açık ve her zamankinden daha da rekabetçiyiz” dedi.

Yeni vergi planının yatırımları teşvik edeceğini ve çalışanlara zam yapılması açısından önemli olduğunu savunan Donald Trump, “Yatırımlarınızı, çalışanlarınızı ve iş imkanlarınızı ABD’ye getirmenin tam zamanıdır. Diğer bütün dünya liderlerinin kendi ülkelerine inanması gerektiği gibi ben ABD’ye inanıyorum ve benim için her zaman önce ABD gelir. ‘Önce Amerika’ ‘Yalnızca Amerika’ demek değildir” diye konuştu.

‘ÖZGÜR TİCARET KARŞILIKLI VE ADİL OLMALI’

Trump ayrıca konuşmasında ticaret anlaşmalarına da değinerek, “Bazı ülkeler sistemimizi başkalarının pahasına sömürüyorsa, özgür ve açık ticaret yapamayız. Özgür ticaretin karşılıklı ve adil olması gerekir” dedi.

ABD’nin Trans-Pasifik Ortaklığı anlaşmasından çekilmesiyle ilgili olarak Trump, “Eğer bütün üye ülkelerin menfaatini korunursa, Trans-Pasifik Ortaklığı’yla ticaret anlaşması yapmaya hazırım” dedi.

‘MEDYANIN BU KADAR SAHTE OLDUĞUNU BİLMİYORDUM’

Trump’ın konuşması sırasında basın ve basın mensuplarına yaptığı eleştiriler tepki görürken Trump, “ABD Başkanı olana kadar medyanın bu kadar kötü, kaba ve sahte olduğunu bilmiyordum” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.