Trump, Clinton'dan doping testi istedi

Trump, Clinton'dan doping testi istedi

ABD'de Cumhuriyetçi Parti Başkan adayı Trump, Demokrat Partili rakibi Clinton'un son televizyon tartışması öncesinde doping yapmış olabileceğini ima ederek sonuncu tartışma öncesinde doping testi yapılmasını önerdi.

ABD'de Başkanlık seçimlerine günler kala vergi ve cinsel taciz iddialarıyla Demokrat rakibi Hillary Clinton'a karşı puan kaybına uğrayan Cumhuriyetçi Donald Trump, en son televizyon tartışması öncesinde ilginç bir öneride bulundu. Cumhuriyetçi aday Trump, New Hampshire eyaletinin Portsmouth kentinde yaptığı seçim konuşmasında, 3. televizyon tartışması öncesinde rakibine ve kendisine doping testi yapılmasını istedi.

Trump konuşmasında, Clinton'ın son televizyon tartışmasında performans artırıcı ilaç almış gibi göründüğünü ima ederek, sporculara yapılan doping testi gibi kendilerinin de test yaptırmaları gerektiğini belirtti. Trump, şunları kaydetti: "Tartışma öncesinde doping testi yapmalıyız. Ona ne olduğunu anlamıyorum. Clinton en son tartışma programının başında şişirilmiş gibiyidi ve sonunda aracına zar zor ulaşabildi. Ben bunun yapılması için istekliyim." Adaylar üçüncü ve sonuncu televizyon münazarasını, 19 Ekim'de Las Vegas'ta gerçekleştirecek.

Trump, Kuzey Carolina'daki seçim konuşmasında da "Yanlış ithamlarda bulunacak birilerini bulmak zor değil. Bu sapıkça iddialar para ve şöhret ya da siyasi amaçlar için gündeme getiriliyor. Bizi durdurmak istiyorlar" diye konuşmuştu. Trump, kendisini tacizle suçlayan Jessica Leeds adlı kadın için "İlk tercihim olmazdı" demişti.

Leeds, New York Times'a 38 yaşındayken uçakta yanına oturduğu Trump'ın kendisine 'ahtapot gibi' saldırdığını söylemişti. (Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.