Trump: AB, ABD'nin düşmanı!

Trump: AB, ABD'nin düşmanı!

ABD Başkanı Donald Trump, AB ile ticaret savaşı söylemini Avrupa gezisinde de sürdürüyor. Trump, AB'nin 'ABD'nin ticari düşmanı' olduğunu söyledi.

Avrupa gezisine devam eden ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin geleneksel müttefiki Avrupa Birliği’ni ‘ticari bir düşman’ diye niteledi.

CBS Televizyonu’na konuşan Trump, “Bakış açıma göre ABD’nin birçok rakibi var” dedi. Trump AB ile yaşanan ticaret savaşına atıfta bulunarak, “AB, ABD’nin düşmanı” diye konuştu.

Trump, AB’ye yönelik bu söylemine “Avrupalıların adaletsiz ticaret uygulamaları”nı gerekçe gösterdi. Trump söyleşide Almanya’yı da eleştirerek, “Almanya NATO içinde savunmaya yeterince katkı sağlamıyor. Aynı anda Almanya Rusya’ya enerji satıyor. Almanya kasasına milyonlar akıtırken, ABD Almanları koruyor” dedi.

Trump, bugün merakla beklenen bir zirvede bir araya geleceği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında da konuştu. Trump, “Birbirimizle iyi geçinebileceğimizi düşünüyorum” dedi. İki ülkenin “dost mu yoksa düşman mı” olduğu konusunda açıklama yapmak için henüz erken olduğunu belirten ABD Başkanı, şu anda Rusya ile ABD’nin “rakip” olduğunu söyledi. Ancak Trump, ABD, İngiltere ve diğer ülkeler için Rusya ve Çin gibi ülkeler ile iyi ilişkiler içinde olmasının önemli olduğunu kaydetti. Trump CBS kanalına yaptığı açıklamada Putin’le görüşmesinden beklentilerinin “düşük” olduğunu ifade etti. (Kaynak: Deutsche Welle Türkçe)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.