TRT Genel Müdürü İbrahim Eren oldu

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren oldu

İbrahim Eren, TRT Genel Müdürü oldu. Atama haberi daha önce hükümet tarafından yalanlanmıştı.

RTÜK Üst Kurul toplantısında, 6112 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun ile 2954 Sayılı Türkiye Radyo ve Televizyon Kanunu’nun amir hükümleri gereğince, boş bulunan TRT Genel Müdürlüğü’ne atama yapılması için aday belirleme süreci ele alınmıştı.

Oylama sonucunda, 26 Mayıs’ta sona eren ve 56 adayın başvuruda bulunduğu TRT Genel Müdürlüğü için başvuruda bulunan adaylardan TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Süleyman Erguner ve Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Pazarbaşı’nın isimleri Başbakanlık’a bildirildi.

Bu sürecin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Kartal İmam Hatip Lisesi’nden sınıf arkadaşı İbrahim Eren, onay için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da TRT Genel Müdürlüğü için İbrahim Eren ismine onay verdi.

DAHA ÖNCE YALANLANMIŞTI

İbrahim Eren’in TRT Genel Müdürü olduğu haberi ilk olarak CHP Milletvekili Barış Yarkadaş tarafından duyurulmuş fakat haber Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş tarafından yalanlanmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.