Tren faciasında devrilen vagonun camını kırdı, hayat kurtardı

Tren faciasında devrilen vagonun camını kırdı, hayat kurtardı

Tekirdağ'da devrilen trende bulunan Emir Doğrul imdat çekiciyle camı kırarak, babasının hayatını kurtardı. Doğrul, "Camı kırdım. Herkes dışarı çıktı. Çevredekilerin yardımıyla babamı kurtardım" dedi.

Tekirdağ’da, 24 kişinin hayatını kaybettiği, 341 kişinin de yaralandığı tren faciasında 11 yaşındaki Emir Doğrul, yaralanmasına rağmen devrilen vagonun camını imdat çekiciyle kırıp, onlarca kişinin dışarı çıkmasına sağladı.

Edirne Uzunköprü ile İstanbul Halkalı seferini yapan yolcu treninin Doğrul ailesinin bulunduğu vagon da dahil 5 vagonu, Tekirdağ’ın Muratlı ile Çorlu ilçeleri arasındaki Sarılar Mahallesi yakınlarında raydan çıkarak, devrildi.

Kazada hafif yaralanan Emir Doğrul, kargaşa sırasında soğukkanlılığını koruyarak, imdat çekiciyle vagonun camını kırdı. Ardından da cep telefonu ile 112 acil servis ve 115 polis imdat hatlarını arayan Doğrul, yardım istedi. Emir Doğrul, kırdığı camdan yaralı babası başta olmak diğer yaralıların çıkmasını sağladı.

Doğrul, “Kaza yapınca vagon devrildi. Babam sıkışmasıyla vagonun altında kaldı. Ben koltukların üzerindeydim o an gözüme acil imdat çekici göründü. Onunla camı kırdım. Herkes dışarı çıktı. Çevredekilerin yardımıyla babamı kurtardım ve 112 ile 155’i  arayıp, yardım istedim” diye konuştu.

Kazada yaralanan ve tedavisine devam edilen Bahattin Doğrul ise oğlu Emir’in, vagonun camını kırmasıyla kurtulduğunu belirterek, “Yolun çökmesiyle tren yoldan çıktı ve devrildi. Çocuğumun camı kırmasıyla kurtuldum” dedi. (DHA)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.