Trabzon'da sel felaketi: 6 kişi öldü, 4 kişi aranıyor

Trabzon'da sel felaketi: 6 kişi öldü, 4 kişi aranıyor

Trabzon'un Araklı ilçesi Çamlıktepe Mahallesi’nde şiddetli sağanak yağışlar sonrası santral borusunun patlaması sonucu oluşan sel suları nedeniyle 6 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi aranıyor.

Trabzon'un Araklı ilçesi Çamlıktepe Mahallesi'nde sağanak yağış faciaya yol açtı. Bölgede yaşanan şiddetli sağanak yağışlar nedeniyle bir hidroelektrik santralinin borusu patladı. Yoğun su akışı nedeniyle mahallede taşkın meydana geldi. Meydana gelen taşkın, Yeşilyurt Mahallesi’ni su altında bıraktı. İlk belirlemelere göre 4 kişi sele kapılarak kayboldu. Bölgeye hemen AFAD, itfaiye, belediye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Başlatılan arama çalışmaları sonucunda önce Ali Abdullah isimli vatandaşın cenazesine ulaşıldı. Onun ardından Araklı ilçesi Yiğitözü Mahallesi yakınlarındaki Karadere içerisinde ikinci bir cenaze daha bulundu.

Cenaze otopsi yapılmak üzere bölgeden alınarak Trabzon Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

KRİZ MERKEZİ OLUŞTURULDU

Sel felaketi üerine Trabzon Valiliği bünyesinde Araklı Kaymakamlığı'nda kriz merkezi oluşturuldu. Trabzon ve çevre illerden bölgeye takviye AFAD ve diğer kurtarma birlikleri istendi. Yine, Trabzon’un Araklı ve çevre ilçelerdeki hastanelere doktor, sağlık çalışanı ve ambulans takviyesi yapıldı.  Kentteki diğer hastanelerde görevliler de ilçeye gönderildi.

Araklı ilçesi Çamlıktepe ve Yeşilyurt Mahallesi'nde sele kapılarak kaybolup cenazesi bulunan kişinin ardından, kayıp olarak aranan diğer kişinin de cansız bedenine ulaşıldı. Cenazelerin kime ait olduğu belirlenmeye çalışılırken, bölgede mahsur kalanlar için de başlatılan kurtarma çalışmaların sürdüğü belirtildi.

AİLELER, HASTANEYE AKIN ETTİ

Selde mahsur kalan ve yakınlarından haber alamayan aileler, ilçedeki devlet hastanesine akın etti. Hastane acil servisi önünde bekleyen kalabalık, yakınlarından gelecek iyi haberleri beklerken, aile fertlerinden bazıları da cep telefonlarıyla selin yaşandığı bölgedeki yakınlarını arayarak ulaşmaya çalıştı.

6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 4 KİŞİ ARANIYOR

Trabzon Vali İsmail Ustaoğlu yaptığı son açıklamada sel felaketinde 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Vali Ustaoğlu, "6 vatandaşımızın cesedine ulaştık. Tahmini de 4 tane şu an ulaşamadığımız vatandaşımız görünüyor." ifadelerini kullandı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.