Tokalaştıktan sonra ellerinizi yıkayın

Tokalaştıktan sonra ellerinizi yıkayın

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. İlhami Çelik, grip virüsünün toplumun yüzde 30'unu etkilediğini düşündüğünü belirterek, "Vatandaşlarımızın tokalaştıktan sonra takıntı olmayacak şekilde elleri

"Grip virüsü hakikaten bu 2009’daki virüsten sonra hala dolaşımda bulunan bir virüs ama bu yıl geçen yıllara göre çok daha fazla salgına yol açtı" diyen Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. İlhami Çelik, "Toplumun yaklaşık yüzde 30’unu etkilediğini düşünmekteyim. Poliklinik başvurularımızın yaklaşık yüzde 25’ini bu grip başvuruları oluşturuyor. Hastalarımızda özellikle ateş ve öksürük şikayetleri çok daha ön planda yer alıyor. Toplum genelinde oldukça yaygın. Tabi ki bu yıl hava durumunun farklı seyretmesi bunda etken olabilir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.