TJA: Mücadele birlikteliğini güçlendireceğiz

TJA: Mücadele birlikteliğini güçlendireceğiz

Tevgera Jinen Azad (TJA) bileşenleri Diyarbakır’da düzenledikleri referandum değerlendirme toplantısının sonuç bildirgesini kamuoyuyla paylaştı.

Tevgera Jinen Azad (TJA) bileşenleri Diyarbakır’da düzenledikleri referandum değerlendirme toplantısının sonuç bildirgesini kamuoyuyla paylaştı. TJA binasında yapılan toplantıya HDP, DTK, HDK ve DBP yöneticilerinin yanı sıra HDP Milletvekilleri Leyla Birlik, Dirayet Taşdemir, Feleknas Uca ve Sibel Yiğitalp de katıldı.

Türkçe ve Kürtçe yapılan açıklamada  mühürsüz oyların kabul edilmesinin hiçbir yasa ve hukukla açıklanamayacağı belirtilirken, referandum sonuçlarına karşı oluşan demokratik mücadele birliklerinin güçlenmesi için mücadele edileceği ifade edildi.

‘AKP-MHP İTTİFAKINA KARŞI HAYIRLARI ÇOĞALTACAĞIZ’

AKP-MHP ittifakının kadınlar ve gençler karşısında kaybettiğini söyleyen DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Gülcihan Şimşek, “Kazanan Kürdistan halkı,Türkiye halklarıyla demokratik güçlerin mücadele birliği olmuştur. Kazanan kadınların öncülüğünde ‘hayır’ olmuştur. Kürtleri, kadınları ve tüm kimlikleri tanımayan bir anayasayı meşru bulmuyoruz. Referandum süreci kadınların birlikte ne kadar güçlü olduğunu kanıtlamıştır. Demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü bir anayasayı gerçekleştirinceye kadar,12 Eylül darbe anayasasına nasıl direndiysek, bu anayasaya karşı da kadının demokratik mücadelesini ve eylemini her yerde geliştireceğiz. Bulunduğumuz her yerde erkek egemenliğine ve AKP-MHP ittifakının politikalarına karşı hayırlarımızı çoğaltarak, haykırarak örgütleyeceğiz. Faşizme karşı açığa çıkan demokratik mücadele birliğinin güçlenmesinde rolümüzü en üst düzeyde geliştireceğiz” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.