Tiyatro festivaline yoğun ilgi

Tiyatro festivaline yoğun ilgi

Batman Belediyesi "Direnen bir özle toplumsal tiyatroya" şiarıyla bu yıl 7'ncisini düzenlediği tiyatro festivali halktan büyük ilgi gördü. Festivalin ikinci gününde sahnelenen "Tırsa Führer" ve "Bekoyê Ewan" oyunları izleyiciden beğeni topladı.

Batman Belediyesi'nin "Direnen bir özle toplumsal tiyatroya" şiarıyla bu yıl 7'ncisi düzenlenen tiyatro festivali ikinci gününde Batman Sanat Tiyatrosu'nda "Tırsa Führer" ve "Bekoyê Ewan" oyunları sahnelenilendi. Bertolt Brecht'ın yazdığı, yönetmenliğini Metin Boran üstlendiği "Tırsa Führer" adlı oyun Teatra Jıyana Nû adlı tiyatro grubu tarafından sahnelendi. Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Semra Güneş ve belediye meclis üyelerinin de katıldığı oyun izleyiciden büyük ilgi topladı. 

'Bekoyê Ewan' oyununa yoğun ilgi

Yılmaz Güney Sinema Salonu'nda oynan "Bekoyê Ewan" oyunun da yoğun ilgi gösterildi. İhrat Arat'ın yazdığı ve yönettiği oyuna İran'dan gelen tiyatro sanatçıları ve birçok sanatsever katıldı. Oyun ardından oyunculara Êlih Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Semra Güneş tarafından bir plaket verildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.