TIR şoförlerinden 30'u serbest

TIR şoförlerinden 30'u serbest

TIR Şoförleri Derneği Başkanı Çetin Ünlü Musul'da rehin alınan 30 Türkiyeli sürücünün serbest bırakıldığını açıkladı. IŞİD'in elinde 31 sürücü bulunuyordu.

HEWLER - TIR Şoförleri Derneği Başkanı Çetin Ünlü Musul'da rehin alınan 30 Türkiyeli sürücünün serbest bırakıldığını açıkladı.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Irak Şam İslam Devleti örgütünün, Irak’ta kaçırdığı Türkiyeli şoförlerin serbest bırakıldığını ancak bu kez de başka bir grubun şoförleri rehin aldığını iddia etmişti.

UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener "fidye konusunda pazarlıklar sürüyor" demişti.

Öte yandan IŞİD tarafından kaçırılan şoförlerin yakınları, şoförlerin çalıştığı firma önünde bir basın açıklaması düzenlendi. Açıklamayı şoför yakınlarından Selim Karakan yaptı. Karakan, "3 gündür çocuklarım onların elinde. Bize umut veriyorlardı. Ha bugün yarın bırakılacaklar diye. Biz de bekliyoruz. Bu sabah bize bırakıldıklarını söylediler. Biz de bekledik ancak sahadan çıkartıp başka yere götürdüler. Telefonlarına da ulaşamıyoruz. Sabrımız kalmadı. En son dün gece konuştuk. Kendilerine bir işkence yapmadıklarını söylediler" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.