Times: Erdoğan Avrupa’ya tuzak kurdu

Times: Erdoğan Avrupa’ya tuzak kurdu

Britanya’nın önde gelen gazetelerinden Times, Türkiye’nin ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki ‘göçmenlere karşılık vize muafiyeti’ anlaşmasının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Avrupa’ya kurduğu bir tuzak olduğu savunulan bir köşe yazısına yer verdi.

BBC Türkçe’nin haberine göre Melanie Phillips imzalı yazıda Britanya Başbakanı David Cameron’ın “Türkiye 3000 yılına kadar AB’ye üye olamayacak” sözleri hatırlatılırken, Türkiye ile AB arasındaki anlaşmanın Avrupa’ya göçmen akışını kesmeyeceği, bunun nedeninin de Erdoğan’un Avrupa’ya kurmuş olduğu tuzak olduğu öne sürülüyor.

‘Türkiye, Avrupa Birliği’ni tehlikeye sokan bir Truva atı’başlıklı yazıda Britanya’nın Schengen’den ayrılmasının da Erdoğan’ın ‘Avrupa’yı İslamileştirme statejisi’ olduğu belirtiliyor.

‘İslamcı Erdoğan’ın hak ihlalleri’

AB’nin vize serbestisinin ‘olmazsa olmazı’ olarak gördüğü 'Terörle Mücadele Kanunu’nun akademisyen ve gazetecilere karşı kullanıldığını hatırlatan Philips, bunları ‘İslamcı Erdoğan’ın hak ihlalleri’ diye niteliyor.

Times yazarı, “Erdoğan böylece Avrupa’ya, ya 80 milyon Türk vatandaşına potansiyel olarak AB’ye seyahat şansı ya da açacağı kapılardan geçerek Avrupa’ya gidecek milyonlarca Arap göçmen arasında seçim yapma şantajı yapmış oldu”diyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.