Theresa May: Seçimleri ertelemiyoruz

Theresa May: Seçimleri ertelemiyoruz

İngiltere'de sosyal medyada seçimleri erteleyin kampanyası başlatıldı. Başbakan Theresa May ise taviz vermiyor.

İngiltere’de Londra köprüsünde gerçekleşen saldırının ardından şimdi de seçimlerin ertelenme olasılığı tartışılıyor. Telegraph gazetesi iki hafta içinde yaşanan ikinci saldırının ardından sosyal medyada, 8 Haziran’da yapılacak genel seçimin ertelenmesi yönünde çağrılar yapıldığını duyuruyor.Gazete, “Siyasiler, son terör saldırılarının ardından seçimi erteleme baskısı altında” ifadesini kullanıyor.

Mark Oxley adlı kişinin internet üzerinden imza kampanyası başlattığını duyuran gazete, kampanya sayfasında “Eminim birçok kişi bu ikinci yıkıcı saldırıdan sonra seçim yapmanın zamanı olmadığını düşünüyordur. Şu an önceliğimiz ülkemizin ve halkımızın güvenliği olmalı” yazdığını belirtiyor.

Telegraph, aynı talebin başka Twitter kullanıcılarından da geldiğine dikkat çekiyor.

Eugene Gaughan isimli bir Twitter kullanıcısı da kendi hesabında “Şu an genel seçim zamanı değil. Tam da suçluların istediği şey; belirsizlik, huzursuzluk. Erteleyin” mesajını yayınladı.

Matt isimli bir Twitter kullanıcısının, ülkenin seçim yapacak kadar güvenli olmadığını belirterek seçimin ertelenmesini istediği aktarılıyor. Aktris Anna Friel de seçimin ertelenmesini talep edenler arasında yer aldı.

Seçimlerin yapılmasını savunanlar ise böyle bir tavizin demokrasiye zarar vereceğini söylüyor.  Geçtiğimiz dakikalarda açıklama yapan başbakan Theresa May ise hem kendi partisi Muhafazakar Parti’nin hem de ana muhalefet partisi İşçi Partisi’nin Pazartesi günü (yarın) kampanyalara tekrar başlayacağını, seçimlerin de planlandığı gibi Perşembe günü yapılacağını açıkladı. Theresa May, şiddetin demokratik süreci kesintiye uğratmasına izin verilemeyeceğini vurguladı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.