TGS: Dündar'a saldırı gazeteciliğedir

TGS: Dündar'a saldırı gazeteciliğedir

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a yönelik silahlı saldırıyı kınayan TGS, saldırının gazeteciliğe yapıldığını vurgulayarak, saldırılara karşı gazetecileri dayanışmaya çağırdı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), dün İstanbul Adliyesi önünde Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a yönelik silahlı saldırıyı yazılı açıklama ile kınadı. AKP Hükümetinin basın emekçilerine yönelik artan baskılarına karşılık daha fazla dayanışmaya daha fazla yan yana durmaya ihtiyaç olduğu belirtilen açıklamada, "Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'e verilen hapis cezaları gazetecilik meslek ilkelerine verilen cezadır. Bu cezalar kabul edilemez. Habere ceza verilmesine bugüne kadar karşı olduğumuz gibi bundan sonra da karşı durmaya devam edeceğiz" denildi. 

'Saldırı gazeteciliğedir' 

Dündar'a yapılan silahlı saldırının gazeteciliğe yapılmış bir saldırı olduğunun altı çizilen açıklamada, "İktidar gerçekleri yazmayan, toplumu bilgilendirmeyen bir gazetecilik istemektedir. Buna karşı gerçekleri halk ile buluşturan gazeteciler hedefe konmakta, haklarında davalar açılmakta, tutuklanmakta ve hatta tetikçiler tarafından öldürülmeye çalışılmaktadır. Gazeteciler ne verilen cezalarla ne de kurşunlarla bugüne kadar susmadıkları gibi bundan sonra da susmayacaklardır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, TGS olarak, Dündar'a silahlı saldırı yapan tetikçinin arkasındaki güçlerin de açığa çıkartılmasını istediklerini belirterek, Dündar, Erdem Gül ve saldırı da yaralanan NTV Muhabiri Yağız Şenkal'a geçmiş olsun dileklerinde bulunuldu. Açıklamada, son olarak bu saldırılara karşı bütün gazetecileri kol kola girmeye ve dayanışmaya çağırdı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.