TGS: Basın özgürlüğüne ikinci darbe kayyum oldu

TGS: Basın özgürlüğüne ikinci darbe kayyum oldu

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Zaman Gazetesi'ne kayyum atanması ile ilgili yayımladığı yazılı açıklamada, AKP'nin basın özgürlüğüne ikinci kez kayyum ile darbe vurduğunu belirtti.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Zaman Gazetesi'ne kayyum atanmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, AKP hükümetinin Türkiye'de basın özgürlüğüne ikinci kez kayyum ile darbe vurduğunu belirtilerek, "Zaman gazetesine dün yapılan kayyum ataması ile basın özgürlüğü, hukuk, vicdan bir kez daha çiğnendi" vurgusunda bulunuldu.

Geçtiğimiz aylarda da İpek Medya Grubu'na bağlı basın kuruluşlarının kayyum yoluyla ele geçirildiğini hatırlatan TGS, gazete ve televizyonların kısa süre sonra zarar ettiği gerekçeleriyle kapatıldığına dikkat çekti. TGS, "Hükümet, bu kez de Feza Gazetecilik AŞ'ye kayyum atayarak dün zorla yönetimi ele geçirdi" diye belirtti.

Gazete binası içine giren polislerin bir gazete çalışanını 4'üncü kattan aşağı atılmakla tehdit ettiğine dikkat çeken TGS, "Türkiye'nin muhalif seslere kapalı, eleştiriyi kabul etmeyen bir polis devleti olma yolunda ilerleyişi demokraside derin yaralar açmaktadır" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.