Tesisi olmayan kaplıca çöpten geçilmiyor

Tesisi olmayan kaplıca çöpten geçilmiyor

Hakkari – Başkale sınırında bulunan kaplıca hem tesis hem de bakım bekliyor. Şifa için kaplıcaya uğrayanlar gördükleri manzara karşısında şaşkına uğruyorlar. Vatandaşlar kaplıcada şifa yerine hastalık riski ile karşı karşıya kaldıklarını belirtiyorlar.

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Hakkari’ye 50 kilometre uzaklıkta Zap Suyu kenarındaki Boybeyi (Asıngran) ve Sarıtaş (Zerene) köylerinde çıkan termal su kaynağı, yaz boyunca Hakkari ve Van'ın yanı sıra Yüksekova, Başkale, Şemdinli ilçeleri ve köylerinden gelenlere şifa kaynağı oluyor.

Her yıl yüzlerce vatandaşın; romatizma, bel ağrısı, eklem ağrısı gibi farklı hastalıklara şifa bulmak için akın ettiği ancak tesisi olmayan kaplıca çöpten geçilmiyor.

Vatandaşların kaplıcanın üstünü örtmek için kendi imkanları ile yaptıkları derme çatma baraka ise ilginç görüntülere neden oluyor.

Eşiyle kaplıcaya gelen Halit Timur adlı yurttaş, brandalarla kapatılan kadın ve erkeklerin ayrı yerlerde suya girerek şifa aramaya çalıştığı kaplıca için tesis yapılmasını istedi.

Yetkililere seslenen Timur, uğrayan herkesin şifa bulduğu tesise sahip çıkılması çağrısı yaptı.

Kaplıcanın Yüksekova, Hakkari, Van ve çevresinde bir çok insanın uğradığı şifalı bir yer olduğunu belirten Naci Ertunç da vatandaşların kaplıcayı kendi imkanları ile yaptığını söyledi.

Ertunç, oldukça şifalı olan kaplıcanın bir an önce bir tesise kavuşmasını istiyoruz dedi.

Şifa için kaplıcaya gelenler örnek bir davranışa imza atara çevredeki çöpleri temizleyip, hem tesis yapılmasını istediler hem de çevre temizliği için duyarlılık çağrısı yaptılar.

3-546.jpg

2-822.jpg

1-20160509135738.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.