TEMA Vakfı: Cerattepe kurtarılmalı

TEMA Vakfı: Cerattepe kurtarılmalı

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, Artvin halkının eski huzuruna kavuşmasını ve projenin tamamen iptal edilmesini umduklarını belirterek, "Artvin toplumsal uzlaşmanın simgesi olsun" dedi.

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, Artvin'in Cerattepe mevkiinde planlanan maden aramasına ilişkin açıklama yaptı. Artvin'deki mücadeleyi büyük bir özveriyle sürdüren Yeşil Artvin Derneği'yle dirsek teması içinde olduklarını belirten Ataç, "Artvin halkının eski huzuruna kavuşmasını ve projenin tamamen iptal edilmesini umuyoruz. Süreci yakından takip etmeyi de sürdüreceğiz. Artvin toplumsal uzlaşmanın simgesi olsun" diye kaydetti. Doğal varlıkların korunmasının TEMA Vakfı açısından tamamen siyaset üstü bir konu olduğunu vurgulayan Ataç, "Artvin'in doğal varlıklarının yer altı kaynaklarından çok daha değerli olduğunu düşünüyoruz" ifadelerinde bulundu.

Maden faaliyetlerini savunanların ekonomik zenginleşmeye dikkat çektiklerini hatırlatan Ataç, "Biz burada maden çıkarılmasına karşı çıkıyoruz. Ancak, Türkiye'nin ve bölgenin ihtiyaçlarını da anlıyor, biliyoruz. Madenin getirisi olacak diyenlere şunu söylüyoruz: Cerattepe'de madeni istemiyoruz, maden yerine Artvin için doğa dostu bir proje oluşturmak sivil toplum örgütlerinin ev ödevi olsun. Biz üstümüze düşeni yapmaya hazırız" önerisinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.