Televizyonlara 'tek seslilik' tepkisi: Kapat Gitsin

Televizyonlara 'tek seslilik' tepkisi: Kapat Gitsin

Seçim sürecinde televizyonlarda, tüm parti ve adaylara eşit yer verilmediği gerekçesiyle sosyal medyada "#KapatGitsin" kampanyası başlatıldı.

Sosyal medyada televizyonların yayınlarına yayınları tepki olarak, “#KapatGitsin” etiketiyle paylaşımlar yapıldı. Twitter’ın Türkiye gündeminde #KapatGitsin etiketi birinci sırada yer aldı.

Çok sayıda kişi yayınlarının tek yönlü olduğu belirterek, saat 20.00’de televizyonlarını kapattı ve fotoğraflarını paylaştı.

Birgün gazetesinin haberine göre, kampanya Birleşik Haziran Hareketi’nin çağrısı ile başlatıldı. Televizyonlarını kapatanlar parklarda bir araya geldi.

kapat-gitsin.jpg

Birleşik Haziran Hareketi’nin kampanyayla ilgili açıklamasında, şu ifadelere yer verildi: “Türkiye, AKP-MHP eliyle baskın bir seçime giderken medyada tek seslilik hâkim kılınmaya çalışıyor. AKP medyanın yüzde 96’sını kontrol ediyor. Televizyonlar tek bir adayın propaganda araçlarına dönmüş durumda. Öyleyse T A M A M! Biz bu ülkede üreten, düşünen, emeği ile geçinen, vergisini ödeyen milyonlarız. İktidardan rant kapma telaşı ile susturulmuş, havuza atlamış patronların televizyonlarına gücümüzü gösteriyoruz.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.