Telefon Jokerinde Merkel’i Aradı

Telefon Jokerinde Merkel’i Aradı

Almanya’da ‘Kim Milyoner Olmak İster?’ programının Alman versiyonunda yarışmacı koltuğuna oturan Hristiyan Demokrat Birliği Partisi (CDU) milletvekili Wolfgang Bosbach, takıldığı bir soruda telefon jokerini kullanarak Almanya Başbakanı Angela Merkel’i ara

Son bölümü kazanılan paranın yardım kuruluşlarına bağışı için çekilen “Kim Milyoner Olmak İster?” yarışmasında 500 bin Avro kazanmasını sağlayacak 14. soruya geldiğinde verilen cümlede boşluğa uygun kelimeyi bulması istenen Bosbach’a ”Eski Doğu Almanya’da WM66 çamaşır makinesi kullanıcıları tarafından ….. için de kullanılarak efsaneleşti” sorusu soruldu. Şık olarak A’da “Isı vermesi için” B’de “Meyve kaynatılması için” C’de “Toz temizlemek için” D’de “Batı Radyosu’nu dinlemek için” verildi. Sorunun cevabını bilemeyen Bosbach, Doğu Almanya’da doğup büyüyen Merkel’in bu soruyu bileceğini düşünerek verilen özel hakla Başbakan’ı aradı. İki kez aramasına rağmen Merkel’e ulaşamayan Bosbach, daha sonra sunucu Maybritt Illner’i aradı. Illner de cevabı bilemeyince Bosbach, yarışmadan çekilerek 125 bin Euro’luk ödülü aldı. Bosbach’ın ödülü alması sonrasında sorunun doğru cevabının “B- Meyve kaynatılması için” olduğu açıklandı. O yıllarda 30 litre çamaşır alabilen ve merdaneli çamaşır makinesine benzeyen WM66’ların ısındığında içerisindeki suyun yüz dereceyi bulabildiği belirtildi. Dolayısıyla insanların çamaşır makinesine ısıtmak için su koyduğu ve meyve haşlayarak reçel yaptığı açıklandı.

Yarışmada Bosbach’la birlikte yarışan birçok ünlü ve tanınan sima da kazandıkları parayı diledikleri bir yardım kuruluşuna bağışladı. Yarışmada Bosbach’ın yanı sıra uzun yıllar Türkiye’de Beşiktaş, Fenerbahçe ve Bursaspor’u çalıştıran Christoph Daum da yarıştı. Daum, yarışmada 125 bin Euro kazandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.