Teleferikle Zap’ı aşıp pancara gidiyorlar

Teleferikle Zap’ı aşıp pancara gidiyorlar

Baharın gelmesiyle dağlarında bin bir çeşit bitkinin yetiştiği Hakkari’de pancar mevsimi başladı. Hakkarili gençler ailelerinin geçim kaynağı olan pancar için büyük tehlikeleri göze alıyor.

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Baharın kendini hissettirmesiyle canlanan doğanın nimeti olan bitkiler, Hakkari'de bir çok vatandaş için geçim kaynağı oldu. Hakkari kent merkezine bağlı Gelinli köyünün gençleri de evlerinin geçimine katkı sunmak için tehlikeli yollardan geçmeyi göze alıyorlar.

haberingoruntuleri.gif

Sabahın erken saatlerinde evlerinden çıkan gençler, Zap Suyu üzerine kurdukları ilkel teleferikle yasaklı dağlarda pancar topluyor.

Pancar için büyük tehlikeleri göze aldıklarını belirten gençler, yaptıkları işten büyük zevk aldıklarını belirtiyor ve ekliyorlar:  “Sabah 7 miymiş, 8 miymiş, saate bakmadan evlerimizden çıkıyoruz. Pancar toplamak için bir aylık bir zamanımız var. O yüzden Zap Suyu’nda karşılaşabileceğimiz tehlike yada dağların yasaklı olması önemli değil”

z2-009.jpg

Gelinli Köyünden geldiğini belirten Cemil Berk, en önemli geçim kaynaklarının dağdan topladıkları pancarlar olduğunu kaydederek, kendi imkanları ile yaptıkları ilkel telferikle Zap Suyu'nu aşarak yasaklı dağlarda pancar toplamaya gittiklerini söyledi.

z4-006.jpg

Ömer Orhan adlı vatandaş ise, sabahın erken saatlerinde tehlikeleri aşarak bu dağlara pancar ve uçkun toplamaya gittiklerini belirterek, büyük tehlikeleri göze almak zorunda olduklarını kaydetti. 

Yorucu geçen günün ardından topladıkları pancar torbalarını ilkel teleferikle Zap Suyu'ndan geçiren gençler pancar dolusu torbalar ile evlerine dönmenin keyfini yaşıyor.

z3-008.jpg

z6-004.jpg

z1-010.jpg

z5-004.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.