Tel Aviv'e saldırı sonrası 83 bin Filistinli'ye İsrail'e giriş yasağı

Tel Aviv'e saldırı sonrası 83 bin Filistinli'ye İsrail'e giriş yasağı

İsrail'de dün düzenenen bir saldırıda dört sivilin yaşamını yitirmesi üzerine 83 bin Filistinli'nin ülkeye giriş izinleri askıya alındı.

Her gün çalışmak, akrabalarını ziyaret etmek, uluslararası havaalanından yurtdışına seyahat etmek ya da Mescid-i Aksa'da dua etmek için binlerce Filistinli İsrail topraklarına geçiyor.

Tel Aviv'de dün meydana gelen saldırıda silahlı saldırganlar, Sarona semtinde iki ayrı noktada yemek yiyip alışveriş yapan insanların üzerine ateş açmıştı.

İki saldırgan da yakalandı. Bunların Batı Şeria'da yer alan El Halil yakınlarındaki Yatta köyünden, aynı aileden oldukları bildiriliyor.

Gazze'yi yöneten Hamas saldırıyı "kahramanca" diye niteleyerek öven bir bildiri yayınladı ancak üstlenmedi.

Batı Şeria'yı kontrol eden Filistin Yönetimi ise henüz açıklama yapmadı.

İsrail ordusu olay sonrasında saldırganların yaşadığı bildirilen Yatta köyüne girdi. Acil durumlar hariç köye giriş ve çıkışlar durduruldu.

İsrail medyası, saldırganların evlerini yıkma sürecinin ilk adımı olarak evlerin ölçüsünün alındığını duyurdu.

Saldırıdan kısa süre sonra olay yerini ziyaret eden Başbakan Benyamin Netanyahu, olayı "vahşi bir cinayet ve terörizm" diye niteledi, işbirlikçilerin bulunması ve yeni saldırıların önlenmesi için polis, ordu ve istihbarat birimlerinin yoğun faaliyetlere girişeceklerini belirtti.

Ekim ayından beri düzenlenen silahlı ve bıçaklı saldırılarda 33 kişi İsrailli yitirdi.

Aynı dönemde 200'den fazla Filistinli de hayatını kaybetti. İsrail bunlardan çoğunun saldırganlar olduğunu söylüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.