TBMM'de şaşırtan oylama

TBMM'de şaşırtan oylama

TBMM Genel Kurulu'nda CHP grubunun, 'maden kanunu' ile ilgili verdiği ve doğrudan gündeme alınması önerisi, muhalefet milletvekillerinin Genel Kurul'da sayı olarak daha çok olması nedeniyle kabul edildi.

ANKARA - TBMM Genel Kurulu, saat 15.00'da TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu Başkanlığı'nda toplandı. Gündem dışı konuşmaların ardından CHP, maden kanunu ve madencilerin sorunlarıyla ilgili kanun değişikliğinin komisyonda beklemeden doğrudan gündeme alınması için önerge verdi. Önerge üzerinde yapılan görüşmelerin ardından oylamaya geçildi.

CHP, MHP ve HDP'li milletvekilleri, önergenin doğrudan gündeme alınması için parmak kaldırarak 'Evet' oyu kullandı.

AKP milletvekilleri ise 'Hayır' dedi. Ancak oylama sırasında muhalefet milletvekilleri daha fazla olunca önergenin doğrudan gündeme alınması kabul edildi.

AKP'li milletvekilleri ise kendi milletvekillerinin daha çok olduğunu belirterek TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu'ya tepki gösterdi. Mumcu ise kararı değiştirmedi ve yaşanan tartışmalar nedeniyle birleşime ara verdi. Muhalefet milletvekilleri ise Mumcu'yu ayakta alkışladı.

Grup önergesinin kabul edilmesi, CHP, MHP ve HDP'li milletvekillerinin yüzünü güldürdü.

CHP'nin grup önerisine MHP ve HDP'de destek verirken, önerinin kabulünden sonra bazı milletvekilleri birbirlerine 'çak' yaptı ve el sıkışarak birbirlerini kutladı.

TBMM'de şaşırtan oylama

TBMM'de şaşırtan oylama

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum