Tayland’da Seçimler 15 Ay Sonraya Kaldı

Tayland’da Seçimler 15 Ay Sonraya Kaldı

Başkomutanı Prayuth Chan-ocha önümüzdeki yıl bütçesini kendi ekibinin hazırlayacağını ve seçimlerin de en erken 15 ay sonra yapılacağını açıkladı.

TAYLAND - Kısa sürede seçim bekleyen halk ve yatırımcılar için süpriz niteliğinde olan kararın piyasaları nasıl etkileceği ise merak konusu oldu.

Chan-ocha ayrıca herkesin kabul edeceği şartlarda seçimle gelecek olan bir hükümetten önce ülkede reformlar yaşanacağının altını çizdi. Bu reformlarında en azından 15 ay süreceğini belirtti. Chan-ocha, "İlk reform hareketi 2-3 ay sürecek ve ulusal güvenlik ile barışın tesisi üzerine yoğunlaşacağız. Sonraki adım yaklaşık 1 yıl sürecek. Bu sürede uzmanlarımız geçici bir anayasa çıkaracak. Yeni bir meclis kurulacak ve halk başbakanını seçecek" dedi. Chan-ocha Tay halkının ve ulusalararası halkların gerekli değişiklikleri yapmak için zamana ihtiyaçları olması konusunda anlayış göstermelerini istedi.

"Asker gündemde ve şehrin içinde çok uzun durmak istemiyor" sözleri ile kendilerinin darbeci değil, düzenleyici olduğunu niteleyen Chan-ocha, şöyle konuştu:

"Vatan, demokrasiden önce gelir. Vatanı demokrasi takip eder. Zamana ihtiyacımız var. Görevimizi tamamladığımızda, rutin askeri hayata döneceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.