Taybet İnan'ın eşi: Olay gecesi 155'i defalarca aradık

Taybet İnan'ın eşi: Olay gecesi 155'i defalarca aradık

Taybet İnan’ın eşi Halit İnan, Emniyet Müdürlüğü’nün "Taybet İnan'ın ölümünü 6 gün sonra öğrendik" açıklamasının gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Halit İnan "Olay gecesi ve sabahı 155'i defalarca aradık" dedi.

Cenazesi 7 gün boyunca sokakta bekletilen Taybet İnan’ın eşi Halit İnan, Silopi Emniyet Müdürlüğü’nün ölümü “6 gün sonra öğrendik” açıklamasına tepki gösterdi.

Halit İnan “Olay gecesi ve sabahı 155’i defalarca aradık ve bilgilendirdik. Dünya öğrenmiş, ama emniyet yetkilileri öğrenmemiş demek” dedi.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 14 Aralık 2015 tarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının 5’inci gününde öldürülen ve cansız bedeni 7 gün boyunca sokak ortasında bekletilen 57 yaşındaki Taybet İnan ve kayını Yusuf İnan’ın (53) ölümüne ilişkin savcılığın talebine cevap veren Silopi Emniyet Müdürlüğü, olaydan 6 gün sonra bilgilerinin olduğunu ifade etmişti.

MA’da yer alan habere göre, Taybet İnan’ın eşi ve Yusuf İnan’ın ağabeyi Halit İnan ise Silopi Emniyet Müdürlüğü’nün cevabını yalanlayarak, “Olay gecesi ve sabahı 155’i defalarca aradık ve bilgilendirdik” dedi.

Olaydan hemen sonra bazı akrabalarının AK Partili yetkilileri de aradığını kaydeden İnan, “Biz TBMM’den tutun herkese bilgi verip yardım istedik; ancak cenazelerimiz 7 gün ve gece boyunca yerde kaldı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.