Taybet İnan'ın cenazesi 7 gün sonra alınabildi

Taybet İnan'ın cenazesi 7 gün sonra alınabildi

Silopi'de öldürülen 57 yaşındaki Taybet İnan'ın cenazesi ancak 7 gün sonra yaşamını yitirdiği sokaktan alınabildi. İnan'ın cenazesi Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

ŞIRNAK - Sokağa çıkma yasağının 12 gündür sürdüğü Silopi'de kolluk kuvvetleri tarafından öldürülen 57 yaşındaki Taybet İnan'ın cenazesi, vurulduğu sokaktan ancak 7 gün sonra alınabildi.

Dicle Haber Ajansı'nın haberine göre, cenazenin alınması için günlerdir HDP milletvekillerinin yetkililerle yaptıkları görüşmeler, HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez'in konu hakkında soru önergesi vermesine rağmen 7 gün boyunca alınamadı.

Bugün sabah saatlerinde mahalleye ambulansın girmesinin ardından yurttaşlar da beyaz bayraklarla sokağa çıkarak Taybet İnan'ın cenazesini ambulansa taşıdı. İnan'ın cenazesi Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Taybet İnan'la aynı gün aynı sokakta öldürülen ve cenazesi zor şartlar altında bir eve getirilebilen ve 7 gündür bekletilen İnan'ın kayını Yusuf İnan'ın (40) cenazesi, sokağa girilmesiyle birlikte ambulansa verilerek hastaneye götürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.