Tatlı krizi nasıl aşılır?

Tatlı krizi nasıl aşılır?

Tatlı krizini aşmak için ne yapmalıyız? "Tatlısız yapamıyorum" diyenler için diyet bozmayan lezzetler bu tarifte....

Diyet yapanların sık sık başına gelen tatlı krizleri tüm emeklerin boşa çıkarabiliyor. Bunun için yapılması gereken bu isteği bastırmak. Tatlı isteğiniz gün yüzüne çıkıp kriz şeklinde geldiyse bu masum atıştırmalıklarla pişmanlık yaşamadan tatlı krizinizi alt edebilirsiniz. Hürriyet tatlı atıştırmalıkları derlemiş…

İncirli Smoothie: 1 bardak light süt, 1-2 adet taze incir ve biraz toz tarçın blenderden geçirilip lezzetli bir smoothie elde edilebilir.

Cennet Soslu Dondurma: 1 adet cennet hurması, 1-2 yemek kaşığı sütle beraber çatalla iyice ezilir. 1 top vanilyalı dondurma üzerine bu sos gezdirilir. 1 adet dövülmüş ceviz ve biraz toz tarçınla lezzetlendirilir.

Bitter Çikolata: Tatlı krizi için kakao oranı yüzde 70 ve üzeri 1-2 küp bitter çikolata tercih edilebilir. Yanında sade Türk kahvesi de içilebilir.

Dondurulmuş Meyveli Kup: Yarımşar çay bardağı kadar çilek, böğürtlen ve yaban mersinibuzlukta dondurulur. Kup bardağına önce 1 yemek kaşığı light yoğurt, üzerine 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi ve meyvelerin yarısı konur. Üzerine tekrar 1 kaşık yoğurt, 1 kaşık yulaf ezmesi ve kalan meyveler koyulup tarçın serpilir.

Hurmalı Toplar: 3 adet hurma bir gece önceden çekirdekleri çıkarılmış halde ılık suda yumuşaması için bekletilir. Tamamen yumuşayan hurmalarla beraber 3 adet ceviz, 1 tatlı kaşığı kakao ile iyice birbirine karışana dek robottan geçirilir. Hamurdan küçük toplar yapılıp hindistan cevizine bulanır.

Fırında Şeftali: 1 adet şeftali ortadan ikiye bölünüp çekirdeği alınarak fırın tepsisine koyulur. 30 dakika fırınlandıktan sonra çıkarılıp ılıması beklenir. Tercihen üzerine 1 yemek lor peynir koyulup tarçın serpilerek afiyetle yenir.

Kestane Tatlısı: Kabuğuna enine çentik açılan 3 adet kestane suda 30 dakika haşlanır. Piştikten sonra kabukları soyulur ve küçük tatlı tabağına alınıp üzerine 1 tatlı kaşığı bal gezdirilir. Birkaç adet kırılmış tuzsuz badem ile süslenip yenir.

Fıstık Ezmeli Elma Dilimleri: 1 adet yeşil elma ince halkalar şeklinde kesilir çekirdekleri temizlenir. Bir halkanın bir yüzüne fıstık ezmesi sürülür. İkinci halka üzerine kapatılıp sıkıştırılır. Yan taraflardan çıkan fıstık ezmesi dövülmüş badem kırıntılarına batırılır. Aynı şekilde 1 adet daha yapılabilir.

Meyve Tabağı: Tatlı krizlerinde şüphesiz en masum kurtarıcı taze veya kuru meyvelerdir. Mevsim meyvelerinden az az alıp küçük küçük dilimleyip bir kasede karıştırıp üzerine tarçın serperek masum bir tatlı elde edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.