Tarsus'ta havai fişek kullanımı yasaklandı

Tarsus'ta havai fişek kullanımı yasaklandı

Tarsus Kaymakamlığı tarafından muhtarlara gönderilen genelge ile düğün ve nişan gibi özel günlerde dahi havai fişek kullanımı yasaklandı.

Mersin'in Tarsus ilçesinde kaymakamlık tarafından muhtarlıklara gönderilen genelge ile düğün ve nişan gibi özel günlerde havai fişek kullanımı yasaklandı. Tarsus Kaymakamlığı İnsan Hakları Kurulu'nun 20 Mayıs'ta gerçekleştirdiği toplantının ardından muhtarlara genelge gönderildi. 

'İzin alınarak kullanılabilir'

Kaymaklık tarafından gönderilen genelgede, " Kaymakamlık makamının 24.05.2016 gün ve 58493829 -529-E.1934 sayılı yazıları gereği, İnsan Hakları Kurulunun 20.05.2016 günü yapmış olduğu toplantıda ilçemizde yapılan düğün nişan sünnet gibi törenlerde havai fişek gösterilerinin çevreyi rahatsız etmesi şikayet konusu olduğundan, ev ve sokak aralarında yapılan törenlerde havai fişek gösterilerine izin verilmeyeceği, düğün salonlarında yapılan havai fişek gösterilerinin ise ehil kişilerce belgesi olan ve izin alınarak yapılması gereklidir" ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.