Taraftar gruplarından akademisyenlere destek

Taraftar gruplarından akademisyenlere destek

Bazı taraftar grupları yaptıkları açıklama ile Beyaz Show’da ‘çocuklar ölmesin’ diyen Ayşe öğretmen ile barış bildirisinde imzası olan akademisyenlere destek verdi.

“Tribünler Barış İstiyor” başlığıyla bildiri yayınlayan taraftar grupları, telefonla bağlandığı Beyaz Show’da “çocuklar ölmesin” dediği için ‘teröre destek’ ile suçlanan öğretmen Ayşe Çelik’e ve barış bildirisine imza attığı için hedefte olan akademisyenlere destek açıklamasında bulundu.

Aralarında Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi büyük spor kulüpleri taraflarının da bulunduğu çok sayıda taraftar grubunun bildirisinde, “Herkesin ‘bölünmesin’ dediği memleket, barış isteyenler ve onlara vatan haini diyenler olarak çoktan bölündü. Toprağa düşen çocukların hangi halktan olduğuna bakarak tepki verenlerle, hepsi için aynı şekilde üzülenler olarak bölündü,” denildi. Taraftar grupları ilgili açıklamada, “Barış isteme suçunu bizde işliyoruz,” dedi.

Çok sayıda taraftar grubunun bildirisi şöyle:

“Biz tribüncüyüz. Dışarıdan bakınca bir garip topun peşindedir aklımız. Ama ne iki renkli formayı ne de topu hayatın önüne koyarız. Birbirimizle tepişiriz; ama biliriz ki bu toprakların da bu oyunun da tadı bir arada yaşamada. Bu tadın ancak barış olursa alınabileceğini de biliriz.

“Topçunun tekmeye kafa uzatanını severiz; ama çocuklar merminin önünde uzandığında biz de uzanırız. Ekmek bulmaya giden insanlar vurulduğunda, boğazımıza düğümlenir lokmalarımız. Anneler çocuklarına kurdukları sofrada can verdiklerinde, bize de zehir zıkkım olur yediğimiz, içtiğimiz. Evlerinde oyun oynayan çocukları öldüren bombalar, bizim de yüreğimizi parçalar.

Herkesin ‘bölünmesin’ dediği memleket, barış isteyenler ve onlara vatan haini diyenler olarak çoktan bölündü. Toprağa düşen çocukların hangi halktan olduğuna bakarak tepki verenlerle, hepsi için aynı şekilde üzülenler olarak bölündü.

“Hatırlıyoruz, Cumhurbaşkanı doksanlı yıllardaki faili meçhullere lanet okuyordu. Halefe ‘beyaz torosları’ işaret etti. Hatırlıyoruz, ‘eski güvenlikçi bakış açısıyla hesaplaştık’ diyorlardı. Şimdi tankla, topla sivil halkın yaşadığı mahalleri dövüyorlar. Tek gerçeği bu kirli savaşın içinde doğmak olan insanlara zulmediyorlar tıpkı Cizre ve Çınar’da olduğu gibi.

“Ayşe öğretmen dün, ‘çocuklar ölmesin’ dedi. Tekrar ediyoruz. Akademisyenler dün, ‘bu suça ortak olmayacağız’ dedi. Tekrar ediyoruz. Kim olursa olsun artık hiç kimsenin ölmemesini istemek, bunu beyan etmek suç değildir. Aksine memleketin bir kısmını savaş alanına çevirmek, ölen insanlarımızı sayılarla ifade etmek suçtur. Bu suçu işleyenler, çocukların öldürülmesini sözde vatan kurtarma operasyonlarının zaruri teferruatı olarak görenler mutlaka bir gün hesap verecek.

“Bizler, aşağıda imzası olan, ülkemizin sorunlarına duyarlı taraftar grupları olarak, bir an önce bu gidişatın durdurulmasını, halk için işkenceye dönüşen hukuksuz sokağa çıkma yasaklarına derhal son verilmesini, barış masasının tekrardan kurulmasını talep ediyoruz. Barış için ses çıkaran akademisyenlerin yanlız olmadığını, onların ‘insanlığın en büyük utancı olan savaş suçuna ortak olmayacağız’ çığlığını sahiplendiğimizi ve ‘barış isteme suçunu’ gururla üstelenceğimizi duyuruyoruz.”

Bildiride imzası olanlar

Adana Demirspor – Ankara Ekspresi

Adana Demirspor – Dev ADS

Adana Demirspor – Sosyalist Adanademirsporlular

Adanaspor – Kaplanpenche

Adanaspor – Özgür Kadın Kaplanpenche

Amedspor – Barikat

Amedspor – Mor Barikat

Beşiktaş – Beleştepe

Cizrespor – Ejderler

Diyarbekirspor – Azrailler

Dersimspor – İstanbul Dersimsporlular

Eskişehirspor – Sosyalist Eskişehirsporlular

Fenerbahçe – Sol Açık

Fenerbahçe – Taşra

Fenerbahçe – Vamos Bien

Galatasaray – KızılAslan

Galatasaray – Tekyumruk

Galatasaray – Tekyumruk Kadınlar

Gaziantepspor – Sosyalist Şahinler

Gençlerbirliği – Alkaralar

Gençlerbirliği – Dikmen Tayfa

Gençlerbirliği – Haydi Gençler

Gençlerbirliği – KaraKızıl

Göztepe – Viva Göztepe

Kartalspor – Yakacık Kartalları

Nurtepespor – Dev Nurtepeliler

Trabzonspor – Devrimci Trabzonsporlular

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.