Tanrıkulu: Cizre için Meclis’te komisyon kurulsun

Tanrıkulu: Cizre için Meclis’te komisyon kurulsun

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, parlamentoda grubu bulunan partilerden oluşacak bir komisyonun Cizre’de inceleme yaparak, alınması gereken önlemleri belirlemesini talep etti.

CHP, 1995 yılında İstanbul Gazi Mahallesi olayları sonrası yapıldığı gibi Cizre’de de incelemelerde bulunmak üzere Meclis’te bir komisyon kurulmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Meclis Başkanlığına sunduğu dilekçesinde, sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla Cizre’de bir enkazın ortaya çıktığını kaydetti.

Cizre’nin uzun yıllar telafi edilemeyecek kadar ağır bir yara aldığını belirten Tanrıkulu, TBMM Başkanlığı aracılığıyla AKP, CHP, HDP ve MHP milletvekilinin dahil olacağı bir parlamento heyeti oluşturulmasını istedi.

Tanrıkulu’nun  TBMM’ye sunduğu dilekçesinde şu ifadeler yer alıyor:

“Bu çerçevede TBMM Başkanlığı aracılığıyla AKP, CHP, HDP ve MHP milletvekilinin dahil olacağı bir parlamento heyeti oluşturulması, oluşturulan bu heyetin bölgeye giderek incelemeler yapması, bölge halkıyla görüşmeler yaparak, alınması gereken önlemleri TBMM ve kamuoyuyla paylaşması büyük önem teşkil edecektir.

“12 Mart 1995’te İstanbul Gazi Mahallesi’nde bir kahvehanenin taranması ile başlayan olayları araştırmak üzere TBMM özel bir komisyon kurmuştu. Bu örnekte olduğu gibi TBMM Araştırma Komisyonu kurulması sürecini işletmeksizin kısa sürede özel bir komisyon kurabilecektir. Bölgede inceleme yapmak ve alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla ivedilikle parlamentoda grubu bulunan siyasi partilerden oluşan bir komisyon kurulmalıdır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.