Tanrıkulu: Bir yıllık profesör Cerrahpaşa’ya nasıl rektör oldu

Tanrıkulu: Bir yıllık profesör Cerrahpaşa’ya nasıl rektör oldu

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın ile Berat Albayrak'ın ilişkisini sordu.

 

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, rektör atama kriterleriyle ilgili bir haftalık değişiklik sürecinde, bir yıllık Prof. Dr. Nuri Aydın’ın İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa’ya rektör olarak atanmasını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sordu.

Tanrıkulu, Aydın'ın ile Erdoğan'ın damadı Bakan Albayrak'ın ilişkisini de sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa Rektörlüğüne yapılan atamayla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Önergede, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişin ardından önce rektör olmak için profesör olma şartının kaldırıldığını, sonrasında ise 3 yıllık profesörlük şartının geri getirildiğini hatırlatan Tanrıkulu, arada kalan 1 haftalık süreçte ise bir yıllık Prof. Dr. Nuri Aydın’ın İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörlüğü'ne atandığını ifade etti.

Evrensel Gazetesi Ankara bürosunun aktardığı habere göre Tanrıkulu, Rektör Aydın’ın Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın arkadaşı olduğu iddialarına değinerek “2017 yılında Profesör olan Nuri Aydın'ın bir yıllık profesörlük ile İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörlüğüne atanmasının gerekçesi nedir?” diye sordu.

Rektör Aydın’ın ne zaman profesör ünvanını aldığının da açıklanmasını isteyen Tanrıkulu, Bakan Albayrak ile ilişkilerinin de açıklanmasını talep etti.

Tanrıkulu, ilk KHK düzenlemesinde herhangi bir gerekçe gösterilmeden yapılan değişikliğe neden ihtiyaç duyulduğunu ve Rektör Aydın’ın başvurusunun nasıl alındığını sorarak bir hafta sonra yapılan düzenleme ile eski değerlendirmeye dönülmesinin hangi ihtiyaçtan doğru gerçekleştiğinin de açıklanmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.