Tandır Yaparak Ailesini Geçindiriyor

Tandır Yaparak Ailesini Geçindiriyor

Diyarbakır’da 6 çocuk sahibi bir kişi, killi topraktan yaptığı tandırları satarak ailesini geçindiriyor.

DİYARBAKIR - Yenişehir ilçesinde bulunan Seyrantepe semtinde, evlerinin bahçesinde tandır yaptığını belirten 49 yaşındaki Salih Baş, çamurdan yaptığı tandırlardan elde ettiği gelirle ailesini geçindirdiğini söyledi. Çevresindeki kadınları kendisine örnek aldığını belirten Baş, üç yıldan beri tandır işiyle uğraştığını kaydetti.

Tandır yapmanın toplumda bir kadın mesleği olarak görüldüğünü aktaran Baş, yaptığı işten dolayı çevresindekiler tarafından küçük düşürücü sözler işittiğini ve kendisiyle dalga geçildiğini dile getirdi. Çok uzun bir süre işsiz kaldığını ifade eden Baş, "İlgiyle, güzellikle, zorlukla bu mesleğe alışabildim. Çevremde sadece kadınlar tandır yapımıyla uğraşıyor. İşsiz kaldıktan sonra, tandır yapımına yöneldim. Bence insanların bu dünyada yaptığı işin bir önemi yok. Çünkü önemli olan bir insanın aç kalmaması ve kimselere muhtaç olmamasıdır. Benimle dalga geçen insanlar da bugün kahvehane köşelerinde oturuyorlar. Çalışmak ayıp değil ve mesleğin de cinsiyeti olmaz. Çamurla uğraşmayı seviyorum, tüm günümü bu işle geçiriyorum. Bir tandırı yapmak için dört günümü harcıyorum. Ben sadece tandır yapmıyorum, aynı zamanda topraktan fırın da yapıyorum. Toprak fırınlara talep çok fazla, çünkü toprak yemeklere lezzet katıyor" dedi.

Baş, ürettiği tandırların ebatlarına göre fiyatlandırıldığını belirterek, tandır fiyatlarının 60 ila 150 lira arasında değiştiğini sözlerine ekledi.

Tandır Yaparak Ailesini Geçindiriyor

Tandır Yaparak Ailesini Geçindiriyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.