Tandır ekmeğiyle iş sahibi oldu

Tandır ekmeğiyle iş sahibi oldu

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde yaşayan Aykut Durmaz, bölgedeki işsizlik nedeniyle açtığı tandır evi sayesinde iş sahibi oldu.

İlçedeki iş imkânlarının yetersizliğinden dolayı düğün parası biriktirmek için İstanbul'a çalışmaya giden Aykut Durmaz (28), daha sonra memleketi Bitlis'in Adilcevaz ilçesine gelerek düğün yaptı.

Düğünden sonra doğduğu topraklarda yaşamaya karar veren Durmaz, yine iş imkânlarının olmamasından dolayı iş arayışına girdi.

Adilcevaz Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ümit Aldağ'ın desteği ve yol göstermesiyle ilçede eksikliği hissedilen tandır ekmeği yapımı için elindeki küçük sermaye ile tandır evi kurarak kendi işinin sahibi oldu.

İlçenin tek tandır ekmeği üretim işletmesi

İlçedeki tandır ekmeği ihtiyacını karşılamak için işletmeyi açtıklarını dile getiren Aykut Durmaz, ilçede tandır ekmeği yapıp vatandaşlara bu alanda imkân sunan ilk ve tek işletme olduklarını belirterek, işletmenin daha iyi şartlarda faaliyetini sürdürebilmesi için yetkililerden destek istedi.

Tandır ekmeğiyle iş sahibi oldu

Tandır ekmeğiyle iş sahibi oldu

Tandır ekmeğiyle iş sahibi oldu

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.