Taliban yol kesip '60 kişiyi kaçırdı'

Taliban yol kesip '60 kişiyi kaçırdı'

Afganistan güvenlik yetkilileri, Taliban örgütünün ülkenin güneyindeki Helmand'da bir otobüs konvoyunun yolunu keserek 60 kişiyi kaçırdığını söyledi.

Helmand Emniyet Müdürü Muhammed İsmail, Taliban militanlarının konvoyun yolunu silah zoruyla keserek 60'a yakın kişiyi kaçırıp bilinmeyen bir yere götürdüğünü söyledi.

Taliban'ın sözcüsü Yusuf Ahmedi ise kaçırdıkları kişilerin bir kısmını serbest bıraktıklarını, ancak hâlâ ellerinde 27 kişi bulunduğunu açıkladı.

Haziran ayının başında Taliban Gazne'de kaçırdığı asker ve polislerin 12'sini öldürmüştü.

Mayıs ayındaysa Örgütteki lider değişiminin ardından Afgan güvenlik güçlerinin 6 Taliban militanını idam etmesini takip eden günlerde, Taliban üyeleri adalet bakanlığı ve emniyet güçlerini taşıyan biryolcu otobüsünün öünü keserek 16 kişiyi öldürmüşlerdi.

Son aylarda Taliban'ın düzenlediği saldırıların sayısında ciddi artış yaşanıyor. ABD ve Afgan hükümetinin diğer Batılı destekçileri de ülkedeki askeri varlığı azaltma konusunu yeniden tırmanışa geçen şiddet nedeniyle tekrar gözden geçirme kararı almış durumda.

Taliban'ın lideri Molla Akthar Mansur'un ABD hava saldırısında öldürülmesinin ardından geçen ay örgütün başına Molla Haybatullah Akundzade geçmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.