Taliban saldırısı istifa getirdi

Taliban saldırısı istifa getirdi

Afganistan'da Taliban saldırısının ardından istifalar peşpeşe geldi. ABD Savunma Bakanı da Afganistan'a gitti.

YÜKSEKOVA - Afganistan Mezar-ı Şerif’te en az 150 kişinin öldüğü askeri üs saldırısının ardından istifalar peşpeşe gelmeye başladı. Afganistan Savunma Bakanı Abdullah Habibi ve Kara Kuvvetleri Komutanı Kadem Şah Şahim görevlerinden istifa etti. İstifalar, cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin sözcüsü Şah Hüseyin Murtazavi tarafından Twitter hesabından duyuruldu. Murtazavi, istifaların sebebinin cuma günkü saldırı olduğunu açıkladı.

Taliban tarafından gerçekleştirilen saldırıda cuma namazından çıkanlar hedef alınmıştı. Saldırganlar asker kıyafetleriyle bölgeye yaklaşmıştı. Saldırıdan kurtulan bazı görgü tanıkları, Taliban’ın ‘içeriden yardım aldığını’ iddia ediyor.

Saldırının yapıldığı birlik Afganistan’ın en stratejik üslerinden biriydi. Burada faaliyet gösteren 209’uncu birlik ülkenin kuzeyindeki güvenliğin büyük bir bölümünden, yoğun çatışmaların yaşandığı Kunduz bölgesi de da dahil, sorumlu. Aynı üste Almanlar da dahil çok sayıda yabancı ülkenin garnizonu var. Bu gelişmelerin ardından ABD Savunma Bakanı James Mattis Afganistan’a sürpriz bir ziyaret yaptı. Mattis, ülkedeki askerlerle ve Afgan devlet yetkilileriyle buluşacak. (Duvar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.